Pages Menu
Categories Menu

muszle z morza egejskiego

muszle z morza egejskiego

1 łyżeczka nasion mielonej kolendry

1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej świeżo

1/2 łyżeczki soli

pieprzem

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.

2. Wytnij żołądź squash na pół. Upiec je wyciąć stronie na blasze przez 50 minut, aż mięso jest zmięknie.http://www.mywiemyjak.pl Niech squash chłodne przez 20 minut.

3. W dużej patelni na średnim ogniu roztopić masło; podsmażyć cebulę. Mieszając od czasu gotowania cebuli przez 10 minut lub dopóki nie zacznie brązowy na brzegach. Wymieszać w czosnku, kolendry i gałki muszkatołowej. Gotować mieszaninę 2 minuty więcej; Następnie zdjąć garnek z ognia.

4. Łyżeczka nasion i włóknistą środku z dyni, i wyrzucić je. Łyżka z miąższ posiekać i dodać do mieszanki cebuli. Odrzucić skórki. Ciepło i mieszać mieszaninę squash, cebulę, doprawić je solą i pieprzem. Podawać gorące squasha.

Porcji: Kalorie: 191; Tłuszcz: 9,2 g

Fiber: 4,6 grama

Stephanie Shank aka Fiberlady badał żywienia dla wielu zdrowych lat, które spowodowały jej zaangażowanie w wysokim stylu życia włókien i rozwoju swojej stronie informacyjnej Wysokie Fiber Zdrowia.

Artykuł dzięki: