Muszle z morza egejskiego
1 łyżeczka nasion mielonej kolendry Muszle z morza egejskiego. 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej. 1/2 łyżeczki soli. pieprzem. Przygotowanie:
1. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
2. Wytnij żołądź squash na pół. Upiec je wyciąć stronie na blasze przez 50 minut, aż mięso jest zmięknie. Niech squash chłodne przez 20 minut.
3. W dużej patelni na średnim ogniu roztopić masło; podsmażyć cebulę. Mieszając od czasu gotowania cebuli przez 10 minut lub dopóki nie zacznie brązowy na brzegach. Wymieszać w czosnku, kolendry i gałki muszkatołowej. Gotować mieszaninę 2 minuty więcej; Następnie zdjąć garnek z ognia.
4. Łyżeczka nasion i włóknistą środku z dyni, i wyrzucić je. Łyżka z miąższ posiekać i dodać do mieszanki cebuli. Odrzucić skórki. Ciepło i mieszać mieszaninę squash, cebulę, doprawić je solą i pieprzem. Podawać gorące squasha.
Porcji: Kalorie: 191; Tłuszcz: 9,2 g
Fiber: 4,6 grama
Stephanie Shank aka Fiberlady badał żywienia dla wielu zdrowych lat, które spowodowały jej zaangażowanie w wysokim stylu życia włókien i rozwoju swojej stronie informacyjnej Wysokie Fiber Zdrowia.