Muszle faszerowane tuńczykiem
Olej z ryb jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych omega 3, które produkują według niektórych szacunków ponad 60 różnych świadczeń zdrowotnych. Więc to nie dziwi, że ktoś chce wiedzieć, jak wiele jest zbyt dużo oleju rybnego. Byłoby to szczególnie prawdziwe w przypadku, gdy oczywiste ból lub zaburzenia psychiczne są liderem. Dobre przykłady to byłoby bolesne reumatoidalne zapalenie stawów lub depresji. Muszle faszerowane tuńczykiem.
Historia za olej z ryb sięga daleko. Po tym wszystkim można zapamiętać babcię spooning się trochę tej obrzydliwej tranu leczyć niemal niezależnie od choroby, który mógł być chory ciebie. Podejrzewała, że ??pracował, ale tak naprawdę nie wiem, dlaczego. Dziś z drugiej strony, mamy znacznie lepsze zrozumienie jak i dlaczego męska omega 3 oleje.
Dwa kwasy tłuszczowe omega której ciało nie może łatwo wytwarzające kwas dokozaheksaenowy (DHA) i kwas eikozapentaenowy (EPA), który musi być wprowadzony do organizmu przez żywności i dodatków. Być może najlepszym źródłem pożywienia zawierającego te dobroczynne kwasy tłuszczowe omega 3 są tłuste ryby zimna woda w tym łososia, tuńczyka (tuńczyk błękitnopłetwy jest do pięciu razy więcej DHA niż inne rodzaje tuńczyka), makrela, sardynki, skorupiaków i śledzia. Inne ryby są bogate w omega-3, a także, ale wykazano, niekiedy zawierają duże ilości toksyny. Lista ta zawiera rekina, tuńczyk biały, makrela, miecznik, i Płytecznik.
Ale ile jest za dużo oleju z ryb? Pomyśl o tym w ten sposób, spożywanie oleju rybnego nie dodając coś extra to robi się tylko dla niedoboru. Więc zanim dana osoba powinna zacząć się martwić o spożywanie zbyt dużej ilości oleju rybnego pierwszy będą musieli nadrobić braki. Wzdłuż tych linii niedawne badania wykazały, że tylko przeciętny człowiek spożywane 125 mg kwasów tłuszczowych omega-3 dziennie i małych dzieci w wieku od 3 do 6 tylko spożywanych 20 mg dziennie.