Muszle morskie w akwarium
Maliny - 8 g błonnika na 1 filiżankę obsługującej. Muszle morskie w akwarium.
Gruszki - 5,5 g błonnika na 1 nośniku
Jabłka - 4,4 g błonnika na 1 nośniku
Banana - 3,1 g błonnika na 1 nośniku
Karczoch - 10,3 gramów na 1 nośniku
Brokuły - 5,1 grama do 1 filiżanki gotowanych
Płatki owsiane - 4,0 g na 1 filiżankę
Soczewica - 15,6 gramów na 1 filiżankę
Fasola - 10.4 g na 1 filiżankę
Nasiona słonecznika - 3,9 g Al filiżance
Uważaj na etykietach żywności i sprawdzeniu zawartości włókien dla innych produktów spożywczych podczas zakupów. Wybierz wyższą jedzenie błonnika nad dolną błonnika. Szczególnie uważaj na pieczywo, a należy pamiętać, że białe pieczywo zawiera znacznie mniej błonnika potem całe odmian zbóż. To samo z makaronów ... całe ziarna odmiany będą miały zaskakująco więcej błonnika niż przetworzonych białych odmian. Białko w diecie
Druga część równania dla wysokiej zawartości włókna wysokobiałkowej diecie jest białko w diecie. Białko jest istotną częścią ciała. Białka stanowią podstawę skóry, kości i mięśni. Jak pracuje się lub zmniejszenie masy ciała, jesteś burząc tkanek mięśniowych. Białka pomóc w odbudowie i naprawa podziale tkanki mięśniowej.
Inną zaletą diety wysokobiałkowej jest, że białko pomaga poczuć pełny i zadowolony, podobnie jak błonnik. To pomaga, gdy starasz się schudnąć. Gdy dieta jest pełna przetworzonych węglowodanów, organizm szybko zamienia tych węglowodanów w cukier. Rezultatem jest wysoka szybkie cukier następnie nieuniknionej katastrofie cukru. Następnie ciało prostu pragnie się coraz więcej taka sama. Organizm magazynuje nadmiar węglowodanów w formie tłuszczu. Nie zdarza się to, gdy jesteś po wysokiej włókna wysokobiałkowej diety. Twój organizm nie będzie pragnienie słodyczy, węglowodanów i cukrów. Będzie on spadł syci na dłuższe okresy czasu. Będzie ona również mieć stały przepływ energii w przeciwieństwie do szybkich wzloty i upadki.